Ateliere de educație sexuală comprehensivă pentru elevi de gimnaziu

DATA

Joi / 24 noiembrie ― 17:00 - 18:30
Joi / 8 decembrie ― 17:00 - 18:30
Joi / 15 decembrie ― 17:00 - 18:30

LOCAȚIA

Clinica Nouă
Str. Ana Aslan, 6, Cluj-Napoca

Distribuie evenimentul pe canalele de social media

Pentru a reuși să crească într-o lume în care se simt confortabili în propriul corp și se pot accepta așa cum sunt, fără a se simți vinovați de propriile alegeri, dar și pentru a-i accepta pe cei din jurul lor și pentru a le respecta deciziile, copiii și adolescenții au nevoie de contexte în care să li se ofere informații corecte, dar și de contexte în care să se vorbească despre a fi normal așa cum ești. Știm că dezvoltarea sexuală este un proces normal prin care trec toți tinerii, astfel ei au dreptul la informație de calitate oferită într-un context sigur. Totodată, studiile au demonstrat că tinerii care beneficiază de programe de educație sexuală comprehensivă își încep viața sexuală mai târziu și își asumă mai puține riscuri. 

Ne propunem, astfel, să contribuim la dezvoltarea copiilor printr-o serie de ateliere de educație sexuală, care au la bază informații adaptate în funcție de etapa de dezvoltare, livrate într-un spațiu sigur și neutru, prin multe activități interesante.

Temele abordate includ relațiile sănătoase, luarea deciziilor, schimbări fiziologice, emoționale, cognitive și sociale, sănătate sexuală și reproductivă, prevenirea abuzului și  hărțuirii sexuale, prevenirea bullying-ului, boli cu transmitere sexuală și mijloace de contracepție, orientare sexuală, identitate sexuală și respect, drepturi reproductive, identificare surselor sigure de informare și a adulților de încredere.  

Atelierele vor fi împărțite în 2 module de câte 3 întâlniri, cu durata de 1h30, și se vor desfășura la Clinica Nouă (Str. Ana Aslan, 6, Cluj-Napoca). Costul per modul de 3 întâlniri este de 300 de lei. 

Descrierea mai detaliată a celor 6 tematici o găsiți aici: shorturl.at/jnDM8