Evaluare psihologică
pentru copii și adolescenți

Începând cu anul 2024, Clinica Nouă oferă un serviciu complex de evaluare psihologică standardizată a copiilor și adolescenților, special conceput pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 și 19 ani – Platforma de evaluare a dezvoltării 6/7-18/19 ani (PEDb).

Cu ajutorul mai multor metode, abordări și surse de informare, psihologii afiliați vor evalua nivelul de dezvoltare neuropsihică, aptitudinile cognitive, temperamentul și personalitatea, interesele și valorile, strategiile de învățare și alte aspecte ce țin de sănătatea mintală. O astfel de evaluare este utilă atât pentru orientarea școlară și profesională a copiilor și adolescenților, identificarea ariilor cu potențial de dezvoltare sau setarea obiectivelor pentru consilierea psihologică, cât și pentru evaluarea, prevenirea și remedierea problemelor de sănătate mintală. În urma rezultatelor, vom discuta despre implicațiile lor și cum le putem utiliza în viața de zi cu zi.

Procesul de evaluare la Clinica Nouă este conceput pentru a fi cât mai confortabil și non-invaziv pentru copii și familiile lor. De la început până la sfârșit, suntem dedicați să oferim o experiență pozitivă și informativă. Evaluarea include o serie de întrebări, teste și observații care ne ajută să înțelegem mai bine nevoile individuale ale fiecărui copil. Echipa noastră de psihologi clinicieni va ghida fiecare pas al drumului pentru a se asigura că procesul este adaptat nevoilor și nivelului de dezvoltare al fiecărui copil.

Evaluarea psihologică aduce numeroase beneficii atât pentru copii, cât și pentru familiile lor. Identificarea precoce a oricăror probleme sau nevoi speciale permite intervenții timpurii și eficiente. Astfel, putem oferi sprijin și îndrumare pentru a maximiza potențialul copilului și a-i îmbunătăți calitatea vieții. Evaluarea ne oferă o imagine completă și personalizată a nevoilor copilului, ceea ce ne ajută să dezvoltăm un plan de intervenție adaptat specific.

La Clinica Nouă, ne asigurăm că fiecare copil se simte confortabil și ascultat pe tot parcursul procesului de evaluare. Folosim metode și tehnici adaptate pentru a face procesul interactiv și plăcut pentru copii. Nevoile și preferințele fiecărui copil sunt luate în considerare, iar echipa noastră de psihologi se asigură că procesul se desfășoară într-un mediu sigur și non-invaziv. Copiii sunt încurajați să-și exprime gândurile și sentimentele într-un mod deschis și prietenos.

Dacă aveți întrebări sau nelămuriri despre procesul de evaluare, nu ezitați să ne contactați prin e-mail la contact@clinica9.ro pentru mai multe informații sau pentru a programa o evaluare pentru copilul dumneavoastră.